Ät rätt och odla egna grönsaker

Orientering är en fantastiskt utmanande och spännande sport som alla kan utöva oavsett ålder. Det här är en sport som tar dig ut i naturen och samtidigt lär dig att navigera med karta och kompass. Att börja med orientering är varken svårt eller komplicerat och du kan ta din träning till precis vilken nivå du vill. Samtidigt är orientering en aktivitet som kommer att ge dig fysiskt och psykiskt bättre hälsa plus en massa frisk luft.

En sport för naturälskare

Orientering är en en sport där du kommer att ta dig genom skog och terräng med en karta och kompass. Det gäller att identifiera den snabbaste vägen till de olika kontrollpunkterna som finns markerade på din karta. Självklart kommer de som är aktiva inom orientering att få gott om frisk luft men det här är en sport för alla som verkligen älskar vår underbara natur. Faktum är att ingen annan sport ger en så fantastisk naturupplevelse som orientering gör. En annan fördel med orientering är att i och med att du befinner dig mycket utomhus kommer din träning att främja den kemiska balansen i din kropp. Det fantastiska med orientering är att du ger dig ut i naturen, i det tempo du önskar, samtidigt som du tränar din kondition, styrka, balans och rörlighet.

Äta rätt

Det gäller för alla att äta så rätt som möjligt men för dig som utövar en sport är det extra viktigt. Att inkludera grönsaker är en viktig del av en bra kost. De som tränar orientering gör det vanligtvis på grund av att de älskar att vara ute i naturen. Varför inte kombinera kärleken för naturen med att odla egna grönsaker? Det är otroligt enkelt att odla grönsaker på balkongen, i trädgården eller i kolonilotten med bra skötselråd från wexthuset.com som garanterat kommer att ge goda resultat. Skötselråd från wexthuset.com ger exempelvis bra tips och råd om hur du bäst odlar i kruka, hur du maxar odling i pallkrage eller odlingslåda, skapar odlingsrum i tvättstugan eller hur du bäst odlar tomater och gurkor. Med skötselråd från wexthuset.com kan din odling inte gå fel och det finns inget roligare än när du lyckas odla egna härliga grönsaker. Hos wexthuset.com kommer du att hitta all inspiration, tips och råd som du kan behöva för att nå framgång med din odling.

Kost och träning

För att uppnå en hälsosam livsstil är en välbalanserad kost tillsammans med träning det bästa receptet. För dig som vill kunna tillgodogöra dig en så hälsosam livsstil som möjligt är det viktigt att vara observant på vad du äter. I förlängningen kommer din kost att påverka hur effektiv din träning kommer att bli. Om du satsar seriöst på orientering är det oerhört viktigt att ha en balanserad kost så att din kropp får alla vitaminer, proteiner, kolhydrater och mineraler den behöver. Självklart kommer den mat du äter att reflektera på din prestation och välmående.

Friluftsliv

Många väljer att träna orientering för att kombinera friluftsliv med träning. Givetvis är orientering en otroligt rolig och utmanande sport som tusentals människor i alla åldrar är engagerade i. Oavsett om du tränar för nöje eller på tävlingsnivå är din kost mycket viktig. Innan en orientering bör din kost bestå av korrekt mängd kolhydrater, vitaminer och proteiner. Dessutom är det viktigt att dricka vatten så att du förhindrar uttorkning.

Leave a Reply

mts_cool