Barn och orientering

Orientering är en perfekt sport för barn. De får tillfälle att vara ute i naturen och de får frisk luft. Dessutom får de bra träning då det gäller att vara vältränad om man ska prestera bra i orientering. Men är man nybörjare och dessutom barn ska det inte vara någon press på att prestera. Då ska barnen få utgå från sina egna förutsättningar. Huvudsaken när man tränar orientering som barn är att man har roligt. Orientering är inte bara en fysisk sport utan också en utmaning för hjärnan då det gäller att planera sin runda på bästa sätt.

Orientering är en populär sport

orientering är populärt bland yngre. Många gillar att sporten innebär både en fysisk och en intellektuell utmaning. Dessutom trivs många med att springa i skogen istället för på en bana eller i stadsmiljö. Orientering är också en social sport. Det finns många roliga föreningar att vara med i och engagemanget är väldigt stort bland deltagarna. Orientering passar de flesta som gillar att springa. Är man dessutom lite klurig och gillar kartor så kommer man antagligen ha stor nytta av det. Att läsa kartan kan vara svårt till en början men det brukar sätta sig för de flesta efter några träningspass.

Orientering kan vara svårt i början

Ofta är det en tröskel innan man lärt sig hantera karta och kompass på ett bra sätt. Det handlar om att lära sig symbolerna som finns på orienteringskartan och vad dessa symboler står för. Dessutom är det viktigt att kunna använda kompassen på ett sätt så att det underlättar kartläsandet. Många nybörjare har svårt för att hålla kartan åt rätt håll och det kan verkligen ställa till det. Det är också viktigt att lära sig springa samtidigt som man läser kartan så att man inte måste stanna varje gång man ska läsa kartan. Den som är uthållig och tycker det är roligt brukar ha mycket glädje av orientering.

Leave a Reply

mts_cool