Odla bra mat och få bättre resultat på tävlingen

Du som är en biten orienterare vill säkert göra allt för att du ska kunna prestera så bra som möjligt på tävlingar och träningar. För att göra det behöver du naturligtvis träna, men du måste också tänka på din kost. Att du får i dig nyttig och giftfri mat är därför viktigt. Här berättar vi hur du kan odla din egen mat.

Ekologiskt är viktigt

Oavsett om du drömmer om världscupen i orientering eller om du tävlar på hobbynivå så är det viktigt att sköta om kroppen. Det gör du bäst genom att träna, äta näringsrik mat och vara ute i naturen. Tänk om det fanns något du kunde göra för att kombinera alla dessa tre? Faktum är att det gör det. Genom att själv odla din mat får du nyttig ekologisk mat och mycket utomhusvistelse. Du får dessutom en hel del träning eftersom du behöver gräva, bära vattenkannor och rensa ogräs. För att kunna odla behöver du frön. Dessa hittar du hos https://flo-rea.com/ som har ett brett utbud av frön till grönsaker. Vad sägs om tomater, rödbetor, morötter, kål och gurka? När du odlar själv får du helt ekologiska grönsaker som inte är besprutade på något sätt. De blir dessutom mycket billigare än de ekologiska grödor du köper i affären. Att köpa frö hos https://flo-rea.com/ ger dig dessutom de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina odlingar.

Så odlar du

Odlingssäsongen drar faktiskt igång ganska tidigt. Redan i januari eller februari bör du börja förkultivera grödor som chili och paprika. Tomater och lök går bra att vänta med till mars. Vissa grödor kan också sås direkt på friland. Till dessa hör morötter, sallat och rödbetor. Funderar du över hur du ska få plats med allt? Här kan du läsa om hur du odlar optimalt på en liten yta. Du kanske också funderar på hur du ska kunna njuta av dina grönsaker året runt? Antingen kan du införskaffa ett tunnelväxthus där du kan odla både sent och tidigt på säsongen. Annars fungerar det att lagra en del grödor. Saker som potatis och betor håller sig länge i rätt temperatur. Du kan också satsa på att göra olika inläggningar. Vad sägs till exempel om alldeles egna pickles? Frysen är också en bra förvaringsplats för grönsaker. Frys in broccoli och blomkål i buketter så har du tillgång till dem året runt.

Leave a Reply

mts_cool